Forside Link index KatNet info
Lokalnet i det østjyske.
Internetavis - du er her lige nu WebNyt - en ny side på KatNet Mellem jyder Arkiv

Du er her:  [ forside ] > [ internetavis ]

Dagens aktuelle vejrudsigt fra DMI

Det Danske Kongehus

KatNet - internetavis

Fuzion.dk - internetleverandør til KatNet

Danmarks Smukkeste 2008

Danmarks smukkeste 2008 er vellykket overstået. Vejret var meget afvekslende med voldsomt regnvejr torsdag aften til strålende sol og lune aftener. Masser af mennesker, højt humør, spøjse happenings og musik, musik og musik.
Og i år havde man valgt at mindes et ikon i dansk musikliv, nemlig Otto Brandenburg. Det skete på Bøgescenen lørdag eftermiddag, hvor rigtig mange mennesker havde fundet vej til festpladsen.
Det blev en dejlig eftermiddag, hvor Klüvers Big Band var fast orkester til det store Galla Memorial Show. Otto Brandenburg havde selv optrådt på festivalen i 1992 og 1993, og han havde modtaget det af festivalen indstiftede Polka Verners hæderspris i 2005. Allerede dengang dukkede ideen om at lave en Galla-koncert til ære for Otto Brandenburg op, men han døde i 2007, inden ideen kunne realiseres. I årets show havde man inviteret en lang række kunstnere til, sammen med Klüvers Big Band, at mindes baggårds-pumaen ved at præsentere en lang række af Ottos mest kendte numre.
Af de optrædende kan nævnes Sebastian Klein, James Rasmussen, Peter A. G. Nielsen, Nikolaj Lie Kaas og Rasmus Bjerg, Daimi, Gitte Henning, Peter Belli og gruppen VocaLola, og af nogle af de numre, publikum genoplevede i det gode vejr, kan nævnes: Når lygterne tændes, To lys på et bord, Så længe skuden kan gå, Søren Banjomus og flere andre af Ottos klassikere. Desværre havde man sat Simon Kvamm til at ødelægge en af Otto Brandenburgs største folkelige succeser: Susanne. Birgitte og Hanne. Hvorfor man skal gøre sig interessant ved at ændre teksten i en populær sang i et Memorial Show, så den mulighed publikum havde for at synge med på en af Ottos mest folkelige sange, blev tabt på gulvet, vides ikke. 
Men der er ingen tvivl om, at den lidt ældre del af det store publikum, der havde plads foran Bøgescenen den lørdag eftermiddag, og som både nynnede og sang med på alle de andre gode gamle Otto Brandenburg numre, der blev præsenteret af ansvarlige og dygtige kunstnere, havde en dejlig dag.

[bogo-11082008]

Så åbner Danmarks Smukkeste 2008

Hvis man i sidste uge kørte igennem Skanderborg ville man ikke have undgået at mærke, hvordan byen og mange frivillige forberedte sig på at modtage mere end 30.000 besøgende til Danmarks Smukkeste Festival. Festivalen starter officielt i morgen torsdag, men allerede onsdag er der programsat underholdning på en af de små scener i Dyrehaven, nemlig P3-scenen.

Kom man forbi arealet ved Skanderborghus, hvor der tidligere år har været vild kamp om plads til medbragte telte, så er arealet i år fyldt op med nogle sammenklappelige plast-kasser på fire ben. I programmet hedder det et Tent-House, og det omtales som luksus for den kræsne festivalgæst. Der er tale om en dobbelt madras i en glasfiberskal , suppleret med opbevaringsboks, lys, strømudtag, bagagenet, øl-holder og en masse små praktiske detaljer. Samtlige opstillede Tent-House er udlejet til en pris af kr. 1.200,00 fra tirsdag til søndag. De kendte øldåser, der er en hel lille lejlighed for 2 personer, samt frilandsgrisehytterne er er også udlejet for længst.
Alt er klar til den 29. musikfestival i Skanderborg, både udenfor festivalpladsen, hvor campingpladser og lejede overnatningsfaciliteter med tilhørende faciliteter som morgenmadstelte og brusebade er bygget op, samt på selve pladsen, hvor godt 30.000 mennesker skal have nogle gode musikoplevelser. Programmet er stort og alle vil kunne finde masser af valgmuligheder. Mange bands, der er blevet kendte navne, er begyndt på en lille scene i Skanderborg, eller et andet sted i Danmark. Men drømmen om at blive et optrædende orkester ved en festival er med til at holde en musikalsk undergrund i live, og der er mange talentfulde orkestre, der en dag får en chance.
For eksempel kunne man i Odder Gardens telt ved Odders Byfest i lørdags opleve nogle unge mennesker, der har dannet en gruppe, som de kalder: Jazzar. Blandt musikerne fandt vi på trommer Morten Hougaard fra Søvind, der sammen med 3 skolekammerater fra Sct. Ibs skole i Horsens underholdt med gamle evergreens, og det gjorde de godt. Måske ser vi dem om nogle år på en af scenerne ved Danmarks Smukkeste.
[bogo-07082008]

Brug arkivet på KatNet

Tekst og billeder som har været bragt på disse sider kan nu findes i arkivet, det finder du [ her ].

[ Skriv til KatNet ]

Dit lokale internet

Direkte link til KatNet's omfattende lokale linkside

Nyheder, links og fakta fra KatNet.

Et lokalnet i det østjyske område.

Læs mere [ her ].

 

Copyright: katnet.dk 2000 - 2007
Ansvarshavende webredaktør:
Anders Boll, Kattrup