KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Tillykke med den nye salmebog


Det var ikke kun Helligånden, som kom pinsedag, men også den nye danske salmebog. En bog som har været næsten 10 år undervejs, da der har været stor uenighed blandt de såkaldte lærde om, hvilke gamle salmer som skulle ud, og hvilke nye salmer der skulle ind. Nu er den her så, og blev taget i anvendelse pinsedag.

Kritikken er haglet ned over bogen, og flere menighedsråd har også allerede dømt bogen ude og returneret den til forlaget. Ærgeligt for udgiveren, men også for kirken da bogen jo er så vigtig for vore traditioner.

Foreløbig er der fundet en enkelt men graverende fejl i salme 660, hvor der i vers 3 skulle havet stået: "...til vreden blir til aske" som nu desværre er blevet til: "...til freden blir til aske", altså en ganske anden betydning. Om det kommer til at betyde, at hele oplaget skal trykkes om, vil fremtiden vise. I Kattrup Kirke blev der Pinsedag sunget en af de nye salmer. Selvom den var svær at synge, så gjorde både kordegn og organist sit yderste for at yde salmen retfærdighed.

[ab-08062003-104] [ tilbage ]


fuZion - internetleverandør til KatNet