KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Guide til det danske høyfjellet - på norsk


Den norske fjeldvandrer og forfatter Roger Kristiansen udgav i 2002 Guide til det danske høyfjellet i to bind på norsk. En skør idé som vi stadig kan more os over, men nordmanden har seriøst beskæftiget sig med alle højdepunkter i Danmark over 100 m. Og nu er så tredie og sidste bind blevet udgivet, og Roger Kristiansen siger, at med tredie bind afsluttes projektet om det danske højfjeld.

Roger offentliggør nu også den skrækkelige virkelighed, at Danmark langsomt men sikkert synker: 
"I 2002 kunne Kort & Matrikelstyrelsen bringe den opsigtsvækkende nyhed, at Danmarks højdepunker ikke er, hvad de har været. Ejer Baunehøj, Danmarks højeste punkt, er sunket 6 cm. Det var alligevel for tidligt at juble for den stadig krympende kreds af mennesker, som mener, at Yding Skovhøj er højest. Forskellen imellem disse var som kendt netop 6 cm i Ejer Baunehøjs favør, men Yding Skovhøj er også sunket. De nye korrekte højder er nu 170,89 meter for Ejer Baunehøj og 170,83 meter for Yding Skovhøj."

I forbindelse med udgivelse af bogen, er det på sin plads også at nævne offentliggørelsen af en ny hjemmeside. Yding Skovhøj har ligesom Ejerbaunehøj nu også fået sin egen hjemmeside lavet af billedkunstner Elin Neumann fra Odder. Du finder hjemmesiden på adressen: www.ydingskovhoj.dk

[ab-03112003-113] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet