KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Nystartet virksomhed med kunder fra Kolding til Højbjerg


Det er en af de mindste virksomheder i Gedved kommune. Nystartede Finn Gammelgaard Larsen har etableret sig i lejede lokaler, en staldlænge overfor Yding kirke, med et snedkerværksted, der allerede kan prale af, at kundekredsen er spredt over hele Østjylland. 
Finn er bare 27 år, født og opvokset i Østbirk, og han er i forbindelse med opstarten af den selvstændige virksomhed, flyttet hjem til mor. Her startede han med de første maskiner og her blev han momsregistreret i august måned 2003. For kort tid siden fik han mulighed for at leje lokalerne på Skovhøjvej 3 i Yding, og nu har han fået indkøbt yderligere nogle maskiner. Der er i maskiner og værktøj investeret 300.000 kr, men han har allerede konstateret, at der er brug for ham og hans indstilling til godt håndværk.
Finn er ikke færdigudlært som snedker. Han har prøvet meget forskelligt. Været tandtekniker og var en periode ved militæret. Han mener selv, at var han ikke kommet ud for en ulykke ved forsvaret, så havde han stadig været soldat. Han har både været i lære som tømrer og snedker, og han mangler et års tid for at gøre sig færdig til at kalde sig snedker. Han mener ikke, at det vil volde ham problemer at tage det sidste år, da han altid har haft det let på fagskolen.
Og det manglende svendebrev bremser ikke opstarten som selvstændig. Og han har allerede fundet sig nogle nicher, hvor han føler sig godt tilpas. Han har beregnet og fået fabrikeret værktøjer, der skal anvendes til gamle profiler i vinduer og døre. Han viser gerne et eksempel på et vindue i en skabsdør, som ikke laves i dag, men som han har værktøj til at udføre. Han har også fået henvendelse om at lave specialmøbler til designforretninger samt fyldingsdøre efter gamle tegninger.
Han demonstrerer gerne noget af sit værktøj, der skal sætte ham i stand til at lave håndværksarbejde efter gamle fagmæssige traditioner, og han udtaler, at fortsætter kundernes interesse som nu, så bliver det en lille god virksomhed, der er startet op i Yding.

[bogo-21112003-114] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet