KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Nye kartofler fra det jyske højland


Det er ikke kun kartoffelavlerne på Samsø som er hurtigt ude med de nye kartofler. I Yding har Henrik Bentzen, som også driver Heldinggård Frugt og Grønt, for tiden travlt i marken.

Selvom Henriks arbejdsdag starter tidligere end de flestes, må Henrik efter spisetid en tur på traktoren, for at tage kartofler op.

Fotografen var en tur med på optagningsmaskinen, for at se hvordan det foregår. Hjælperne på maskinen skal godt nok rubbe fingrene, selv om der nu ikke køres så hurtigt. Der skal nemlig sorteres sten og jordknolde fra hele tiden.

- Det er lige nu de er rigtig gode, sige Henrik Bentzen. - De har den rigtige størrelse og skal derfor ikke koge ret lang tid.

Efter godt en række var der kartofler nok i kasserne til næste dags salg.

Tilbage i pakkeriet stod allerede de første kunder parat til at købe nyopgravede kartofler.

- Kald dem bare "jyske højlandskartofler", nåede Henrik lige at råbe ud af porten, inden fotografen drog af med en smagsprøve på de nye jyske kartofler.

[ab-25052004-120] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet