KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Prins Joachim til slagteriindvielse


Det var en festdag, og alle sejl var sat til for at gøre denne dag til noget ganske særligt. Det nye Danish Crown svineslagteri mellem Horsens og Gedved er stort. Meget stort. Ikke verdens største, men næsten, men det er til gengæld verdens mest moderne, som direktør Kjeld Johannesen sagde i sin velkomst.
Verdens første andelsslagteri blev indviet i Horsens i 1887. Det var seminarierektor Peter Bojsen, Gedved, der var ophavsmand til dette grundlæggende skridt, der i mandags førte til indvielse af Danmarks største erhvervsmæssige investering nogensinde. 
Selve indvielsen blev foretaget af prins Joachim, der med en gammeldags flækøkse huggede den røde snor over. Derefter var der rundgang på det moderne slagteri, der har kostet 2 mia. kroner, og prinsen blev, sammen med fødevareminister Hans Chr. Schmidt, landbrugsrådets præsident og andre ledere fra landets erhvervsliv og øvrige gæster vist rundt af direktør Kjeld Johannesen samt formanden for andelsselskabet Danish Crown, Niels Mikkelsen.
Prins Joachims modtagelse og den efterfølgende rundvisning blev fulgt intenst af et stort opbud af TV- og pressefotografer.
Efter rundvisningen kunne kokkelandsholdet servere en lækker middag for de omkring 350 gæster fra ind- og udland. Kokkelandsholdet sponsoreres af Danish Crown og har ved det sidste verdensmesterskab vundet sølv i "kold buffét" og bronze i "3 retters middag", så festmiddagen var i sikre hænder. Det fremgår også af menuen, der så således ud:
Røget laks med kold sauce tilsmagt med citron og peberrod.
Hertil: Les Chênes, Mâcon Charnay 2003, Domaine Manciat-Ponget.
Svinemørbrad og svinekæber med asparges, syltede svampe og sommertrøfler.
Hertil: Domaine Les Aphillanthes, Côtes-Du-Rhône Village 2001, Danielle Boulle.
Den festlige indvielse blev sluttet af med underholdning af sangeren Søs Fenger og pianisten Bent Fabricius Bjerre, der satte et flot punktum for en skelsættende dag.

[bogo-24052005-131] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet