KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Så endte Danmarks Smukkeste 2006


Nogen vil huske Skanderborg Musikfestival 2006 på grund af et usandsynligt regnvejr, der skabte søer, hvor man ikke skulle tro det. Men er det ikke som med soldaterhistorier. Trængslerne bliver til oplevelser, som man kan berette om ved fremtidige festivaler. Men langt de fleste vil huske festivalen for musikken, øllerne, forelskelsen, stemningen og alt det andet, der hver for sig gør Skanderborg-festivalen til noget særligt. Og hvad betyder så et par våde sko i den forbindelse.
Hvert år kan man finde særlige events, altså særlige oplevelsessteder på festpladsen. Her er et par af dem.
Langsbortistan er arealet ved søbadeanstalten. Her kan man føle sig hensat til orienten, hvor man kan slænge sig på puder, mens man hører ny musik fra scenen i det fjerne. Badeanstalten er dækket, så man skuer et ørkenpalads i det fjerne.
Et sted har man monteret en Harley på ruller (faste), og her skal publikum, mod betaling, blande sig en drink ved hjælp af gashåndtaget. Det var svært, men for at give den prøvende fornemmelsen af fart, var der monteret en propel på maskineriet. Eneste formål, at give køreren blæst i håret.
Et andet sted var der styrtet en gammel flyver ned. Et dobbeltdækker plan, hvor det endnu røg fra motoren, så illusionen om, at den lige var nødlandet, var hjemme. Og rundt om den havarerede maskine flød det med redningsveste, så passagerer og besætning måtte være reddet. At redningsvestene så kunne bruges som siddeunderlag på bænkene, der tilfældigt befandt sig der, hvor flyveren styrtede ned, var jo godt.
Og der var masser af musik. Her skal blot nævnes 2 navne. Sigurd Barret, som har optrådt mange gange på Skanderborg Festivalen, var der også i år med sit pragtfulde Leo Mathiesen show. Gennemmusikalskt og naturligvis med cigar og det hele.
Stig Møller er den sidste nulevende hippie, siger man. I år var det 25. gang, han medvirkede i Skanderborg. Det fik han selvfølgelig en lagkage for, men vi andre fik en dejlig nostalgisk time sammen med ham og Peter Ingemanns trio. Det var et genhør med gode, gamle numre, som Stig i gennem årene har glædet det trofaste festivalpublikum med. Sikken dejlig dag, det er i dag.

[bogo-15082006-138] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet