KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Fastelavn er mit navn


I leksikonet kan man læse, at fastelavn oprindeligt er en naturfest for forårets komme, karakteriseret ved en række særlige skikke som risning m.v., men også udklædning og skikken at slå katten af tønden, der symboliserede kampen mellem sommer og vinter. Fastelavn falder 7 uger før påske, og varierer derfor mellem den 1. februar og 7. marts. De 3 fastelavnsdage hedder: flæskesøndag, flæskemandag og hvidetirsdag.
Dette års flæskesøndag faldt den 18. februar, altså i søndags, og der var stor aktivitet i alle lokaliteter i lokalområdet. 
I Hovedgård samledes 200 børn plus forældre, bedsteforældre og diverse pårørende til en farvestrålende og idefyldt eftermiddag i hallen, hvor man kunne se verdens største slikkepind og Lille Per med elefanten Bodil Kjær. Der var stemning og nærmest håndgemæng, da tønden gik i stykker og karamellerne flød.
Arrangementet i Hovedgård har den særlige krølle, at Borgerforeningen giver 6. årgang på Hovedgård skole mulighed for at "sælge" boller, kaffe og læskedrikke. Det giver normalt 4.000 kr. til klassekassen til en udflugt eller rejse.
Men ellers var der tøndeslagning mange steder i området, og man fik næsten helt ondt af bokseren, der plejede skader efter sidste kamp. Fantasien leve, denne ene dag hvert år.

[bogo-22022007-145] [ tilbage ]


dot-domain.dk - internetleverandør til KatNet