KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Drageflyver på Alrø


Klik på billedet og se det i stor størrelse.
Klik på billedet og se det i stor størrelse.

Forleden kunne man ved Egehoved på Alrø se en ung mand, der var ved at blæse en drage op! Selve dragen var af noget plastikstof og dækkede hele 12 m2, men kanterne og ”stiverne” skulle blæses op som en anden ballon. Den unge mand kom fra Holland og holder ferie med sine forældre i området, og han indrømmede, at lige netop nu, var der for lidt vind. Men når vinden var rigtig stillede han sig på sit surf-bræt og spændte dragens liner om livet. Vindens og dragens kraft ville så hæve personen helt op til 30 meter over vandet.
Paraglidning foregår efter udspring fra høje punkter eller fra fly, men den unge på Alrø bruger blæsten, når den altså er der. Han oplyste, at dragen var styrbar, når han havde sluppet vandet. Han mente ikke, at der endnu var dukket danske udøvere af denne sport op, men klimaet i Danmark må være ideelt til formålet.
Desværre var det ikke muligt at få et billede af den unge mand i luften hængende under sin drage. Men han er stadig på ferie i området, så kig forbi, hvis det en dag blæser.

[bogo-05092001-63] [ tilbage ]


fuZion - internetleverandør til KatNet