KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Gratis adgang, og dog...


Klik på billedet og se det i stor størrelse.
Klik på billedet og se det i stor størrelse.
Klik på billedet og se det i stor størrelse.
Klik på billedet og se det i stor størrelse.

Krydseren Aurora var med til at ændre historiens gang. Et skud med løst krudt ændrede tilværelsen for millioner af mennesker, for dette skud startede den russiske revolution i 1917.
I dag er Aurora museumsskib, placeret midt i Skt. Pedersburg foran admiralitetets bygninger og direkte overfor et af byens større hoteller. Og der er gratis adgang, både til dækket og til en større udstillingsafdeling under dæk, hvor krydserens omtumlede historie gennemgås. Unge kadetter har tjenestevagt på skibet, men er uhyre vanskelige at kommunikere med.
Enkelte kan dog lidt engelsk, og et hyppigt spørgsmål er, om den besøgende vil se kaptajnens kommandobro. Det koster 100 rubler pr. person. Omregnet er det 30 kroner.
Om det er lommepenge eller det er en del af kadetternes aflønning, vides ikke, men mange turister benytter lejligheden til at se kommandobroen med ror, maskintelegraf o.s.v. Og det må på en eller anden måde være accepteret fra højeste sted, for kadetterne har nøglen til den hængelås, der ellers afskærer kommandobroen fra de besøgendes nysgerrige blikke.

[bogo-09082001-65] [ tilbage ]


fuZion - internetleverandør til KatNet