KatNet tekstarkiv

[ tilbage ]

Indvielse af elevator på Ejer Baunehøj


Der var stor fest i lørdags omkring tårnet på Ejer Baunehøj. 

Og anledningen var indvielsen af en elevator i tårnets ene ben. Det har siden opførelsen af tårnet i 1924 ikke været muligt for handicappede at komme op til toppen for at nyde den fantastiske udsigt. I de senere år har foreningen "Ejer Baunehøjs venner", med formanden Viggo Rasmussen i spidsen, kæmpet en lang kamp for at skabe interesse for og penge til, at der kunne etableres en elevator, så personer i kørestole eller i øvrigt gangbesværede kunne komme til tops i tårnet.
Det er lykkedes, og dagen blev bl.a. brugt til at takke sponsorer, bidragydere, arkitekt, ingeniører, konsulenter, frivillige samt Skanderborg kommune.
Den officielle indvielse blev markeret med taler af Viggo Rasmussen, borgmester Aleksander Aagaard, Stig Langvad, formand for De samvirkende Invalideorganisationer, Palle Simonsen, Vanførefonden og det centrale handicapråd, samt folketingsmedlem og tidligere minister Karen Jespersen. Indvielsen med indlagte fællessange blev ledet af Niels Højlund.
Fotografen fik et skælmskt smil fra Karen Jespersen under afviklingen af denne officielle indvielse.
Med denne elevator er området blevet en attraktion rigere, idet, som Stig Langvad sagde, de 450.000 personer, som han repræsenterer, nu kan få noget ud af et besøg i tårnet på Ejer Baunehøj. Nogle tekniske problemer mangler lige at blive løst.
På tårnets top kunne Viggo Rasmussen, der selv er kørestolsbruger, endelig køre ud fra elevatoren for at nyde den udsigt, som han i så mange år har kæmpet for, at han og andre handicappede nu ikke mere er afskåret fra.

[bogo-02092002-95] [ tilbage ]


fuZion - internetleverandør til KatNet