Forside Link index KatNet info
Lokalnet i det østjyske.
Internetavis WebNyt - en ny side på KatNet Mellem jyder Arkiv

Du er her:  [ forside ] > [ arkiv ] > [ tema1 ]

Dagens aktuelle vejrudsigt fra DMI

Det Danske Kongehus

KatNet - tema 1

Fuzion.dk - internetleverandør til KatNet

Imponerende modeljernbane

Vi kender alle historien om den vordende fader, der styrtede ned i modeljernbanebutikken og købte en stor modeljernbane til sin kommende søn, mens moderen lå på fødegangen. Da faderen efterfølgende opdager, at konen har født en datter, kniber det lidt med fødselsglæden. Fakta er, at mange mænd gerne vil lege med modeltog. Der er opbygget mange modelbaner i kælderrum og på lofter og mange voksne mænd tilbringer gerne mange timer med at opbygge anlæg og efterfølgende køre med togene. Uanset om de har sønner eller ej.

Har man interessen, og, indrøm det bare, det har de fleste mænd, så er der mange steder modelanlæg, der vises frem mod betaling. Et af de større er Harzer Modellbahnzentrum i Lautenthal, en lille by i nærheden af Goslar. Her er også et større bjergværksmuseum, hvor man bl.a. kan komme ind i bjerget med et arbejdstog og mulighed for at opleve, hvordan bjergdriften foregik i fjerne tider. Der er således mulighed for få udbytte af en dag med dårligt vejr, hvis man er i området.

Modelbanen i Lautenthal består af flere baneanlæg. Der er Märklin i HO samt sporstørrelser på TT, N, Z,1 og G. Der er landskaber i Alpe-udformning og man kan se amerikanske tog, der kører gennem indianerreservater. Togene kører hele tiden, digitalt styret, og med mellemrum sænkes lyset i lokalerne, så man oplever natstemning med lys på stationer og i vognene.

På stationerne høres højttalerannoncering af afgange og ankomst, og i remisen hører man arbejdsstøj. Det er noget af en oplevelse at gå rundt i de forskellige sale, og man kan hele tiden finde nye detaljer, som man lige skal gøre eventuelle ledsagere opmærksom på. Besøgende tager sig god tid, og der er indrettet et lille gør-det-selv-cafeteria, nærmest for hyggens skyld.

Harzen er altid et besøg værd, både sommer og vinter, og hvis man planlægger et besøg, så er det måske rart at vide, at det ikke ville være en dårlig idé, at lade et besøg i Lautenthal indgå i planlægningen.

[bogo-01042006]

Brug arkivet på KatNet

Tekst og billeder som har været bragt på disse sider kan nu findes i arkivet, det finder du [ her ].

[ Skriv til KatNet ]

Dit lokale internet

Direkte link til KatNet's omfattende lokale linkside

Nyheder, links og fakta fra KatNet.

Et lokalnet i det østjyske område.

Læs mere [ her ].

 

Copyright: katnet.dk 2000 - 2006
Ansvarshavende webredaktør:
Anders Boll, Kattrup